© Alle rechten voorbehouden | Links  

Home.Begeleiding.Lichaamswerk.Workshops.Agenda.Tarieven.Contact.

Integratief psychotherapeut
Begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen bij rouw, trauma en verlies
Luisteren naar Jou

Door te luisteren naar jouw verhaal gaan we samen op zoek naar wat jou hindert om in het leven te staan zoals je dat zou willen.

 

Kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren worden heel vaak be(ver)oordeeld op hun gedrag op dat wat voor iedereen zichtbaar is.  Binnen de praktijk kijken we verder, we gaan zoeken naar wat er achter dat gedrag schuil gaat.  We zien het gedrag als een signaal van

Hoe gaan onze kinderen en jongeren om met verandering, verlies, trauma ...

We denken al te vaak dat ze flexibel zijn en met alle mogelijke situaties wel weten om te gaan, dat ze zich heel makkelijk kunnen aanpassen.  Maar is dit echt zo ...

De praktijk is bedoeld als een veilig nest waar alle emoties er mogen zijn, waar kan geluisterd worden naar de noden van het kind/de jongere en waar we samen naar oplossingen kunnen zoeken om beter te leren omgaan met situaties die op ons pad komen.

Praatpapieren, boosdozen, verdrietdozen, krachtmatjes ... De creativiteit wordt aangewakkerd en mag zijn vrije loop gaan, via rituelen wordt losgelaten en opnieuw opgebouwd.

 

 

Volwassenen

Ook als volwassen persoon is het belangrijk gehoord te worden.  We hebben allemaal een rugzakje met al onze levenservaringen in, de ene ervaring al wat prettiger dan de andere.  Het kan best zijn dat op een bepaald moment het rugzakje te zwaar wordt om  te dragen en ontstaat de nood om  het wacht lichter te maken, maar hoe begin je daar aan.  Tijdens individuele begeleiding kunnen we samen kijken naar wat je in het nu belemmert om te kunnen zijn wie je in wezen echt bent.  We werken aan kracht vanuit het hart om zo ongehinderd in het leven te staan.