© Alle rechten voorbehouden | Links  

Home.Begeleiding.Lichaamswerk.Workshops.Agenda.Tarieven.Contact.

Integratief psychotherapeut
Begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen bij rouw, trauma en verlies
Cranio-Sacraal
Reiki

Reiki is een Japanse healingmethode.  Het is een energetische behandeling die ervoor zorgt dat je energiebanen gezuiverd worden.  

Het milieu, onze voeding en levenswijze maar ook medicatie zorgen ervoor dat onze energie uit balans geraakt en dat kan resulteren in tal van klachten.

 

Tijdens een sessie wordt je energie terug opgebouwd, dit heeft niet enkel invloed op je lichaam maar ook op spiritueel vlak wordt heel wat in beweging gebracht.  Een Reikibehandeling kan je dan ook zien als een reiniging van lichaam en ziel.  Een ideale methode dus om gifstoffen uit je systeem te verwijderen.

 

 

De massage met olie vormt als het ware een dans  van Reiki, cranio-sacraal, kneden, strekken en langzame bewegingen.  De massageolie stel ik zelf samen, ze bestaat uit een basisolie die aangevuld wordt met één of meerdere etherische oliën.  

Je kan nu ook genieten van een massage met de weldoende olie van palo santo (heilig hout), het hout op zich wordt heel vaak gebruikt bij smudgerituelen.  Palo santo is niet enkel zuiverend en helend maar ook heel relaxerend en een weldaad voor de spieren.                

 

 

Massage met klankschalen.

Er wordt eerst met 1 klankschaal in de aura gewerkt daarna worden schalen op het lichaam geplaatst.  De schalen worden niet enkel aangeslagen maar ook aangestreken, beide werkwijzen geven een totaal andere sensatie in het lichaam.  Bij de klankmassage worden al je lichaamscellen aangesproken, blokkades worden losgetrild zodat je energie kan doorstromen.

 

 

Cranio-sacraaltherapie vindt zijn oorsprong in de osteopathie. De schedel, de ruggegraat, het centraal zenuwstelstel en het heiligbeen spelen bij een behandeling de hoofdrol.

Het gaat hier om een zachte behandeling, die het lichaam in niets dwingt.  Integendeel, we gaan ervan uit dat het lichaam in staat is zichzelf te herstellen en geven het hierbij een ‘duwtje in de rug’.  Door het toepassen van de diverse technieken versmelten we met het lichaam van de cliënt en luisteren we naar wat het systeem ons te vertellen heeft.  Het luisteren gebeurt met onze handen, we volgen het ritme van het cranio-sacrale vocht dat over praktisch het ganse lichaam voelbaar is.  Ook aan de fasciabewegingen (bindweefsel) wordt aandacht besteed.  Telkens een beweging stopt, houden ook wij halt en geven die plek de aandacht die het nodig heeft.  Waar mogelijk proberen we de beweging groter te maken zodat er meer ruimte ontstaat binnen in het lichaam.

Cranio biedt hulp bij o.a. rugpijn, migraine, depressie, MS, slapeloosheid, e.d.

 

Massage met olie of klanken