Spring je leven in!

blog de maansikkel

Ik zeg vaak dat we in ons leven tal van signalen krijgen die fungeren als wegwijzers.  De kunst is ervoor open te staan.

Tijdens een wandeling kwam ik deze prachtige groene wegwijzer tegen.  Een sprinkhaan.  Voor degenen die mij goed kennen.  Niet direct mijn favoriete diersoort, ik heb het niet zo voor beestjes met meer dan 4 poten.  Toch trok hij mijn aandacht, niet enkel door zijn grootte…

Wat had hij me te vertellen … 
De Coronacrisis zorgde bij Me-Zelf voor een aantal uitdagingen.  Ik ging op zoek naar andere wegen om verbinding te maken.
Tijdens de lockdown probeerde ik een besloten groep op Facebook uit, maar dat voelde niet als mijn weg.
Sinds vorige maand startte ik met het schrijven van blogs en het maken van filmpjes.  Zo ontstond  MaanLicht de nieuwe nieuwsbrief.
Soms twijfel ik of bloggen en youtube-filmpjes echt wel iets voor mij zijn.
En in die twijfelgedachten krijg ik dan een signaal, een wegwijzer, een bevestiging, hoe je het ook wil noemen … Dit keer onder de vorm van Sprinkhaan.

Dit is wat hij te vertellen heeft.
Sprinkhaan nodigt uit om je dromen waar te maken.  Om sprongen voorwaarts te nemen, om in beweging te komen.  Het is het juiste moment om op je innerlijke stem te vertrouwen en te doen wat hij je ingeeft.
Sprinkhanen springen altijd naar boven of naar voren, nooit naar achteren.  Ze drukken je met je neus op het feit dat het leven alleen dan moeilijk wordt als je weigert om je in voorwaartse richting te bewegen.  Sprinkhaan belooft je dat de hoop en dromen die je koestert gerealiseerd zullen worden, mits je de sprong maar waagt.  (uit Totemdier tarot van Ted Andrews)

Net zoals Sprinkhaan nodig ik jou uit om je Hart te volgen.  Soms is het nodig om een sprong te wagen waarvan je met je hoofd niet zeker bent.  Echter als je naar je Hart luistert, zingt het.  Vertrouw er dan op dat dat jouw weg is en kijk naar de Weg-Wijzers.

Kom even los van raad van anderen.  Leg de “ja maren” of de “wat alsen” even naast je en ga voelen.

In onderstaand filmpje geef ik je graag een oefening mee om in Beweging te komen als je vastzit in gedachten, als je twijfelt.

Voor de begeleidende video van dit blog Click YouTube 🙂

Tags: geen tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *