Fabienne De Groote - De Maansikkel jouw therapeut in Gent
Volg relaxatietherapie in Gent. En kom weer tot jezelf.

Mijn visie

Verberg je een groot verdriet dat je niet kunt verwoorden? Kom dan naar De Maansikkel in Gent. Onze relaxatietherapie helpt je om trauma’s te verwerken.

Lichaamsgerichte therapie.

De verbinding tussen voelen en denken

Elke dag worden we overladen met woorden: tijdens gesprekken op het werk, in e-mails, op sociale media, … We gebruiken woorden om informatie te delen en emoties te uiten. Maar soms schieten woorden tekort. Of zijn ze te confronterend. Daarom besteed ik in De Maansikkel niet alleen aandacht aan gesprekstherapie, maar ook aan lichaamsgerichte therapie.

Waarom lichaamsgerichte therapie?

Bij lichaamsgerichte therapie keren we terug naar de basis. Je luistert naar je lichaam, je wordt je ervan bewust en voelt vanzelf. Maalt je hoofd maar door? Lig je ’s avonds urenlang te piekeren? Via relaxatietherapie vind jij opnieuw rust.  

Lichaamsgerichte therapie helpt je ook om verdriet en trauma’s te verwerken. Via verschillende technieken – zoals wiegen en drummen – word je één met je lichaam. Je bereikt een bewustzijn waarbij je je hersenen ‘reset’. Je denkt niet meer in woorden. Maar verwerkt je verdriet met je hele ‘zijn’.

Ik bied ook hypnotherapie aan. Daarbij breng ik je onder hypnose en maak contact met je onderbewustzijn. We werken intensief aan je angsten, fobieën en trauma’s. En boeken in een korte tijdspanne snel resultaten.

Tijdens de therapie maak ik tijd voor rituelen. Zij helpen je om een moeilijke periode af te sluiten (afscheidsritueel). En om belangrijke momenten voluit te beleven (huwelijksceremonie of verwelkomingsritueel). De natuur speelt daarbij een belangrijke rol. Ze biedt veilige plekken waar je volledig jezelf mag zijn. En waar stilte is toegestaan. Daarom trek ik met mijn cliënten soms naar buiten, voor een wandeling. En begeleidt mijn hond Roy me tijdens alle therapiesessies. Want dieren voelen feilloos aan wanneer je verdrietig bent. En bieden je troost.

Speelt klassieke gesprektherapie dan helemaal geen rol in De Maansikkel? Natuurlijk wel. Ik combineer beide therapieën. Zodat ik alle aspecten – emotie, geest en lichaam – benader. En jou optimaal ondersteun.

de maansikkel - ritualiseren is transformeren
ritualiseren = transformeren